Communicatieadvies binnen de overheid

ICTU is een onpartijdige advies- en projectenorganisatie van en voor de overheid. Ze helpen overheidsorganisaties bij maatschappelijke vraagstukken, en in het bijzonder met uiteenlopende uitdagingen rondom digitalisering. Daar komt veel bij kijken, dus geeft Crossphaser Anne Ruth advies over het communiceren van de complexe vraagstukken en ontwikkelingen.

Dit wil ik ook!
Geodata flyer ictu

De resultaten

Dit hebben we waargemaakt voor ICTU: naast het ontwikkelen van een nieuwe branding strategie en een succesvolle migratie, zijn er ook nog 20 webinars georganiseerd.

200 gemigreerde pagina's

Inclusief nieuwe indeling en beeldentaal.

1000 nieuwe volgers (LinkedIn)

Door vernieuwde LinkedIn strategie.

25 designs gemaakt

Flyers en banners, maar ook een gedrukt en goedgekeurd visiedocument.

Diensten

Dit hebben we voor ICTU gedaan.

Contentstrategie

Contentmigratie

Contentmanagement

BZK Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

De uitdaging

Een migratie met compleet nieuwe insteek

Bij ICTU werkt(e) Anne Ruth mee aan het programma DiS Geo (doorontwikkelen van de geo-basisregistraties) en de Basisregistratie Ondergrond. Een van hun grootste uitdagingen tot nu toe was de website migratie van Bloomreach naar Iprox. Een migratie die niet alleen soepel moest verlopen, maar ook hét moment was om het platform van een complete nieuwe insteek te voorzien. Inclusief nieuwe indeling en beeldentaal. Het resultaat? De nieuwe website is stukken duidelijker, en informeert de doelgroep nu nog beter. En met een vernieuwde strategische inzet van de LinkedIn pagina stromen er nu ook minder vragen binnen. Dubbele win dus!


Ontdek de geheimen van succesvolle website-migraties!

Meer over een naadloze website-migratie

Onze oplossing

Plan rebranding

Anne Ruth maakte een plan voor de rebranding en voerde het zelf ook uit. Onder de rebranding viel bijvoorbeeld: een nieuwe website, nieuwe insteek van evenementen, uniforme huisstijl, vernieuwde flyers en banners. Het grootste gedeelte heeft zij zelf ontworpen, maar vaak ging dit ook in samenspraak met een externe vormgever. Naast een mooie website stond er als eindresultaat ook een gedrukt en goedgekeurd visiedocument. Met daarin een aantal infographics die Anne Ruth heeft gemaakt.

Stationery 2 2x
ICTU logo
Communicatieadviseur Anne Ruth heeft ons fijn ondersteund tijdens het verduidelijken van onze boodschap en aanpak. Ze kan goed onafhankelijk adviseren en durft het gesprek aan te gaan over het vraagstuk.

Bart-Jan Andriessen, projectleider

Groepsfoto riga Crossphase

Ontdekken wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

bel naar
071 528 0002
mail naar
info@crossphase.nl