De vier fases van een contentmigratie

Een cms kiezen

Keuzestress! Welk cms past het best bij jouw organisatie?

Het beste cms kiezen

Voorbereiding

Maak tijd voor technische requirements, planning en een content audit.

Zo pak je dat aan

Uitvoering

Een goede kick-off en regelmatige afstemming is het halve werk.

Ready, set, go!

Livegang

Na een grondige dubbelcheck en goede overdracht is het feest.

Zo helpen we je

Nieuw kantoor? Verhuizen doe je niet alleen

Bij een verhuizing ruim je je kantoorpand niet in je eentje leeg. En je schildert het nieuwe kantoor ook niet zelf. Hetzelfde geldt voor de verhuizing van je website. Je hebt verschillende specialisten nodig om een professionele nieuwe website te lanceren. Maar zo’n grote verhuizing doe je natuurlijk niet iedere dag. Bovendien heb je waarschijnlijk niet de extra capaciteit in huis.

Daarom leveren wij de specialisten die nodig zijn bij een migratie. Van contentmanager en webredacteur tot teamlead of projectmanager. Wij werken graag samen met jouw collega’s die je organisatie goed kennen. Samen klaren we de klus.

Yres Isabella crossphase sfeerfoto 20231024 0702

Een contentmigratie op maat

Contentmigraties zijn onze specialiteit, al sinds het begin van Crossphase. Van een nieuw cms tot compleet nieuwe websites: wij hebben inmiddels honderden contentprojecten uitgevoerd en begeleid.

Door onze jarenlange ervaring weten wij maar al te goed hoe belangrijk voorbereiding en projectmanagement zijn voor een snel en efficiënt verloop. Want een migratie is een stuk meer dan alleen maar content verhuizen. Wij kijken er alvast naar uit: kom maar op!

Onze contentmanagers zijn ambachtslieden. Echte experts, met liefde voor hun vak. Ze gaan nauwkeurig te werk en hebben ervaring met bijna elk contentmanagementsysteem. Door hun ruime ervaring kunnen ze zelfstandig werken en goed coördineren. En de content naadloos aan laten sluiten bij jouw identiteit.

Michelle sandra

In 7 stappen voorbereid op de verhuizing van je website

Verhuizen staat in de top 3 van de meest stressvolle gebeurtenissen in ons leven. Voor je bedrijf is het verhuizen van de website naar een nieuw cms net zo ingrijpend. Omdat contentmigratie niet een kwestie van copy-pasten is, helpt dit whitepaper je in 7 stappen door de belangrijkste fase: de voorbereiding.

Download het whitepaper
Whitepaper contentmigratie

Wat kun je van Crossphase verwachten bij je contentmigratie?

Realistische ureninschatting en planning

Samen met alle betrokken stakeholders maken we een inschatting van hoeveel tijd de contentmigratie gaat kosten. Op basis hiervan beginnen we met keuzes maken en prioriteiten stellen. Zo komen we tot een realistische planning waar het team vertrouwen in heeft en commitment aan geeft. Tof feitje: meerdere websites gingen hierdoor nog vóór de gestelde deadline live.. Maar dat kunnen we natuurlijk niet beloven.

Eisen- en wensenlijst

Met alle betrokkenen - content, development, design en de andere stakeholders - moeten keuzes gemaakt worden. Welke functionaliteiten moeten minimaal terugkomen in het nieuwe cms? Welke eisen zijn er vanuit IT? En wat wil de webredactie? Daarom stellen we samen een eisen- en wensenlijst op. Dat helpt niet alleen om elkaar beter te begrijpen, maar versterkt ook het teamgevoel.

Content audit

In een content audit inventariseren en analyseren we de kwaliteit en prestatie van alle pagina’s op je website. Zo weet je precies uit welke pagina’s je huidige site bestaat en of ze de moeite waard zijn om mee te verhuizen.

Testen en dubbelchecken

Nog voor we de migratie starten, testen we het migratieplan. We verhuizen een aantal pagina’s en evalueren met alle betrokkenen of de werkprocessen en ureninschatting kloppen. Na deze 'proefverhuizing' weten we of we op de juiste weg zitten voor het echte werk. En als we de migratie hebben uitgevoerd, testen we opnieuw. We dubbelchecken alle links en functionaliteiten. Zo weet je zeker dat er bij livegang niks meer mis kan gaan.

Wil jij ook een contentmigratie zonder stress?

Deel jouw wensen of ideeën met ons. Dan ontvang je snel een vrijblijvend voorstel van ons. No strings attached!

Informeer naar de mogelijkheden!

Het formulier is succesvol verzonden!
Helaas, er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw of mail ons direct via info@crossphase.nl
Consumentenbond logo zwart-wit
Zilveren Kruis logo zwart-wit
Yamaha logo zwart-wit
VGZ logo zwart-wit
Renault logo
Nuon Vattenfall logo zwart-wit
Rabobank logo zwart-wit
NS logo zwart-wit
Maastricht University logo zwart-wit
KVK logo zwart-wit
KPN logo zwart-wit
JDE Jacob Douwe Egberts logo zwart-wit
Koninklijke Bibliotheek logo zwart-wit
Hogeschool Leiden logo zwart-wit
Exact logo zwart-wit
Etos logo zwart-wit
Centraal Beheer Achmea logo zwart-wit
Albert Heijn logo zwart-wit
Ahold Delhaize logo
ABN AMRO Bank logo zwart-wit
Emmely van der Roer
Emmely van der Roer
Sales Consultant

Ontdekken wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

bel naar
071 528 2221
mail naar
info@crossphase.nl