Overspoeld door corona-vragen? Wij hebben de oplossing!
Meer info

Servicecontent voor mooie merken

Voor onder meer Ahold, ARAG, CarNext en Aon hebben wij onlangs servicepagina's gebouwd, waarop actuele (corona-gerelateerde) vragen worden beantwoord. Naast het maken van FAQ-pagina's hebben we ook ervaring met het beantwoorden van vragen op social media en het slim inrichten van chatbots. In elk kanaal kunnen wij bijspringen om de druk op jouw klantenservice te verlichten!

Carnext
Arag logo
Ahold Delhaize

Corona-gerelateerde vragen

Jazeker! De contentspecialisten van Crossphase blijven gewoon beschikbaar voor jou. Ook op afstand zolang dat nodig is.

Het kantoor van Crossphase is gesloten om de gezondheidsrisico’s van onze én jullie collega’s zo veel mogelijk te beperken.

We hebben al jaren een dedicated remote team: ‘Content Management as a Service’. Zij verzorgen contentmanagement en webredactie op afstand voor tientallen klanten in elk denkbaar contentmanagementsysteem. Inclusief een 24/7-crisisdienst.

Hun tips en ervaringen met efficiënt en gezond thuiswerken delen zij met al onze collega’s. Zodat elke Crossphaser - ook op afstand - jouw organisatie optimaal kan ondersteunen.

Uitbreiding capaciteit voor extra ondersteuning
Gisteren hebben wij besloten om de capaciteit van ons remote team uit te breiden. Zo kunnen we jou extra ondersteuning bieden bij situaties als:

 • Extra communicatie als gevolg van continu wijzigende omstandigheden.
 • Tijdelijke daling van productiviteit, onder meer door het wennen aan het werken-op-afstand en toegenomen ziekteverzuim.
 • Uitval van collega’s die voor zieken en/of kinderen moeten zorgen.

Bel ons op 071 528 2221 of stuur een mail naar info@crossphase.nl.

Deze uitzonderlijke tijden vragen om flexibele oplossingen. Uiteraard denken we hierin graag met je mee.

Lees meer over acute hulp bij je content en communicatie.

Praktische vragen over Crossphase

Crossphase is een contentbureau uit Leiden, opgericht in 2007.

Wij hebben ruim 80 webredacteuren, contentmanagers, conversation designers en community managers in dienst die jij voor korte of langere tijd kunt inhuren. Ook werken we samen met een grote groep freelancers.

Al onze contentspecialisten helpen je om het verhaal van jouw organisatie te vertellen.

Je kunt ons inschakelen voor

Ook hebben we ruime ervaring met o.a. SEO, community management en e-mailmarketing. Voor elk project op gebied van content hebben we voor jou een contentspecialist met de juiste skills!

We organiseren, beheren, maken, migreren en optimaliseren online content voor ruim 100 klanten. Voornamelijk grote A-merken en (semi)overheidsinstanties, zoals:

 • NS
 • KPN
 • T-Mobile
 • ABN AMRO
 • ING
 • VGZ
 • Aon
 • Hogeschool Leiden

Vragen over contentmanagement

We kunnen verschillende dingen voor je doen, van advies tot uitvoering. Een contentmanager van Crossphase kan bijvoorbeeld:

 • Content migreren van het ene naar het andere contentmanagementsysteem
 • Content beheren en optimaliseren in een cms
 • Veelgestelde vragen schrijven en online plaatsen
 • E-mailupdates naar jouw klanten versturen
 • Nieuwsbrieven schrijven, opmaken en versturen

Meer weten?

Bel ons op 071 528 2221 of lees meer over contentmanagement.

1. We luisteren naar jouw behoefte

Overweeg je om tijdelijk iemand in te huren voor jouw content? Bel ons dan vrijblijvend op 071 528 2221 of stuur een mail naar info@crossphase.nl. In een vrijblijvend gesprek denken we graag met je mee over de beste oplossing voor jouw situatie.

2. Wij vinden de perfecte match voor jouw project

Vervolgens gaan wij op zoek naar de juiste match voor jouw project en stellen we deze contentspecialist aan je voor. Na een kennismakingsgesprek bepaal jij of je de samenwerking met hem of haar ziet zitten. Heb je snel iemand nodig? Vaak kunnen we binnen enkele dagen al iemand bij jou voorstellen!

3. Onze contentmanager gaat bij jou aan de slag

Je krijgt een vakexpert met passie voor content en de juiste ervaring voor jouw project. De contentmanager is zelfstandig en kan uitstekend coördineren. Dit zorgt ervoor dat jouw project minder uren kost, maar ook een kortere doorlooptijd heeft. In één keer goed, dat scheelt. Wij zijn pas blij als jij blij bent.

Zodra wij samen de juiste match gevonden hebben, stemmen we af wanneer de contentmanager kan starten. Dan kan binnen enkele dagen.

Moet er een laptop geregeld worden? Accounts aangevraagd voor de systemen? Is er een migratieplan opgesteld? Dit zijn zaken die invloed kunnen hebben op de startdatum.

Willen jullie een nieuwe website? Dan krijg je te maken met een contentmigratie. Een eerste stap in dat proces is bepalen welk contentmanagementsysteem (cms) het beste is voor het succes van jouw organisatie.

En die keuze is een big deal! Er zijn tientallen cms'en op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Wil je zo snel mogelijk hulp bij het kiezen van het beste cms voor jouw situatie? Vraag een consult aan.

Contentmigraties zijn onze specialiteit. Van een nieuw cms tot een compleet nieuwe website: wij hebben inmiddels honderden contentprojecten uitgevoerd en begeleid. We kunnen je helpen bij de vier fasen van contentmigratie:

1. Een cms kiezen
Welke van de tientallen cms'en past het best bij jouw organisatie?

2. Voorbereiding
Wij helpen je graag bij alle stappen: technische requirements opstellen, de website testen, een content audit uitvoeren en werkdocumenten maken.

3. Start uitvoering
Een goede kick-off en regelmatige afstemming is het halve werk.

4. Livegang
Na een grondige dubbelcheck en een goede overdracht kan de website live.

Vragen over copywriting

Tekst is onmisbaar in elk verhaal. Onze copywriters weten hoe ze jouw pagina's vindbaar, doelgericht, eenvoudig en consistent maken! Je kunt ons inhuren voor o.a.:

Succesverhalen

Ontdek hoe onze copywriters bij de Nederlandse Spoorwegen en bij Vattenfall voor online succes zorgden.

1. We luisteren naar jouw behoefte

Kom je tijdelijk schrijfkracht tekort? Bel ons dan vrijblijvend op 071 528 2221 of stuur een mail naar info@crossphase.nl. In een vrijblijvend gesprek denken we graag met je mee over de beste oplossing voor jouw situatie.

2. Wij vinden de perfecte match voor jouw project

Vervolgens gaan wij op zoek naar de juiste match voor jouw project en stellen we deze copywriter aan je voor. Na een kennismakingsgesprek bepaal jij of je de samenwerking met hem of haar ziet zitten. Heb je snel iemand nodig? Vaak kunnen we binnen enkele dagen al iemand bij jou voorstellen!

3. Onze copywriter gaat bij jou aan de slag

Je krijgt een ervaren tekstschrijver met de juiste ervaring voor jouw project. De copywriter is creatief, gestructureerd en zelfstandig. Dit zorgt ervoor dat jouw project minder uren kost maar ook een kortere doorlooptijd heeft. In één keer goed, dat scheelt. Wij zijn pas blij als jij blij bent.

Binnen 48 uur als je dat wilt, ook op afstand! Hoe sneller je ons belt, hoe eerder we de perfecte match voor je vinden. We zijn bereikbaar op 071 528 2221.

Uiteraard kunnen praktische zaken zoals het regelen van (toegang tot) hardware en software ervoor zorgen dat het langer duurt voordat de copywriter kan starten.

Vragen over conversation design (chatbots)

We kunnen verschillende dingen voor je doen, van advies tot uitvoering. Een conversation designer van Crossphase kan bijvoorbeeld:

 • Veelgestelde vragen in een chatbot zetten
 • Ingewikkelde onderwerpen verduidelijken door conversational copywriting
 • Advies geven over de (tijdelijke) inzet van chatbots

Meer weten?

Bel ons op 071 528 2221 of lees meer over conversation design.

1. We luisteren naar jouw behoefte

Wil je een chatbot inzetten? Onze conversation designers schrijven de perfecte content. Bel ons dan vrijblijvend op 071 528 2221 of stuur een mail naar info@crossphase.nl. In een vrijblijvend gesprek denken we graag met je mee over de beste oplossing voor jouw situatie.

2. Wij vinden de perfecte match voor jouw project

Vervolgens gaan we op zoek naar de juiste match voor jouw project en stellen we een conversation designer aan je voor. Na een kennismakingsgesprek bepaal jij of je de samenwerking met hem of haar ziet zitten. Heb je snel iemand nodig? Vaak kunnen we binnen enkele dagen al iemand bij jou voorstellen!

3. Onze conversation designer gaat bij jou aan de slag

Je krijgt een gediplomeerde conversation designer met passie voor chatbots en de juiste ervaring voor jouw project. De conversation designer is gestructureerd, creatief en zelfstandig. Dit zorgt ervoor dat jouw project minder uren kost maar ook een kortere doorlooptijd heeft. In één keer goed, dat scheelt. Wij zijn pas blij als jij blij bent.

Binnen 48 uur als je dat wilt, ook op afstand! Hoe sneller je ons belt, hoe eerder we de perfecte match voor je vinden. We zijn bereikbaar op 071 528 2221.

Uiteraard kunnen praktische zaken zoals het regelen van (toegang tot) hardware en software ervoor zorgen dat het langer duurt voordat de copywriter kan starten.

Moet ik al een chatbotplatform hebben?
Als je al een chatbotplatform hebt, dan werkt de conversation designer in dat systeem.

Heb je nog geen chatbotplatform?
Dan helpen we je met het vinden van het juiste systeem. Daarbij letten we natuurlijk op de prijs, maar ook de gebruiksvriendelijkheid. Daarna gaat de conversation designer zo snel mogelijk voor je aan de slag.

Vragen over projectmanagement

Heb je een groot online project op de planning staan? Je kunt onze projectmanagers inhuren voor bijvoorbeeld:

 • Het begeleiden van jouw contentmigratie
 • Het inrichten van jouw nieuwe website
 • Het aansturen van jouw contentteam

Door onze jarenlange ervaring met projecten en contentorganisaties bij diverse bedrijven, kennen we veel uitdagingen en valkuilen. Onze projectmanagers hebben ervaring met stakeholdermanagement, leidinggeven en planningtools. En weten de weg in de wereld van design, developers, contentmanagementsystemen, SEO en conversie.

1. We luisteren naar jouw behoefte

Mis je kennis en capaciteit om jouw contentproject goed te managen? Bel ons dan vrijblijvend op 071 528 2221 of stuur een mail naar info@crossphase.nl. In een vrijblijvend gesprek denken we graag met je mee over de beste oplossing voor jouw situatie.

2. Wij vinden de perfecte match voor jouw project

Vervolgens gaan onze Talent Managers op zoek naar de juiste match voor jouw project en stellen we een of meerdere projectmanagers aan je voor. Na een kennismakingsgesprek bepaal jij of je de samenwerking met hem of haar ziet zitten.

3. Onze projectmanager gaat bij jou aan de slag

Je krijgt een ervaren projectmanager die vergelijkbare projecten heeft geleid bij andere klanten. Hij of zij begint altijd met een inventarisatie van de werkzaamheden en maakt in overleg met jou een plan van aanpak. Zo leggen we samen de basis voor kwaliteit: een efficiënt en succesvol project.

Binnen 48 uur kunnen wij een kandidaat aan je voorstellen. Hoe snel hij of zij daadwerkelijk kan beginnen, hangt natuurlijk van diverse praktische factoren af.

Onze Talent Managers, de 'matchmakers' tussen jou en de ideale projectmanager, zorgen voor balans tussen snelheid en zorgvuldigheid.

Vragen over digitale toegankelijkheid

We kunnen verschillende dingen voor je doen, van advies tot uitvoering. Zo kunnen we bijvoorbeeld:

 • Je websitestructuur verbeteren
 • Advies geven over het gebruik van kleur
 • Jouw content herschrijven naar B1: eenvoudig Nederlands dat 80% van de Nederlanders begrijpt

Meer weten?
Bel ons op 071 528 2221 of lees meer over digitale toegankelijkheid.

1. We luisteren naar jouw behoefte

Wil jij werken aan je digitale toegankelijkheid? Bel ons dan op 071 528 2221 of stuur een mail naar info@crossphase.nl. In een vrijblijvend gesprek denken we graag met je mee over de beste oplossing voor jouw situatie.

2. Wij vinden de perfecte match voor jouw project

Vervolgens gaan we op zoek naar de juiste match voor jouw project en stellen de juiste persoon aan je voor: een projectmanager, webredacteur of een contentmanager. Na een kennismakingsgesprek bepaal jij of je de samenwerking met hem of haar ziet zitten. Heb je snel iemand nodig? Vaak kunnen we binnen enkele dagen al iemand bij jou voorstellen!

3. Wij gaan bij jou aan de slag

Je krijgt de juiste persoon voor jouw project. Bijvoorbeeld, een webredacteur met oog voor begrijpelijke taal, een contentmanager die jouw website herstructureert, of een project manager die het hele project overziet. Dit zorgt ervoor dat jouw project minder uren kost maar ook een kortere doorlooptijd heeft. In één keer goed, dat scheelt. Wij zijn pas blij als jij blij bent.

Binnen 48 uur als je dat wilt, ook op afstand! Hoe sneller je ons belt, hoe eerder we de perfecte match voor je vinden. We zijn bereikbaar op 071 528 2221.

Uiteraard kunnen praktische zaken zoals het regelen van (toegang tot) hardware en software ervoor zorgen dat het langer duurt voordat we kunnen starten.

Waarom moet ik werken aan mijn digitale toegankelijkheid?

Je wilt dat iedereen jouw verhaal begrijpt. Dus ook de 2,2, miljoen laaggeletterde Nederlanders en de 750,000 mensen met kleurenblindheid. Wat win je door te werken aan de digitale toegankelijkheid:

 • Je bereikt een grotere doelgroep
 • Je website is beter vindbaar in zoekmachines
 • Je website is minder foutgevoelig

Ben je (semi-)overheid? Dan ben je sinds september 2020 zelfs verplicht om volledig digitaal toegankelijk te zijn.

Ook commerciële bedrijven winnen door digitaal toegankelijk te worden. Wist je namelijk dat mensen een beroep kunnen doen op de ‘Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte’ als jouw website onvoldoende toegankelijk is? Werk aan de winkel dus!

Vragen over community management

Interactie is de belangrijkste connectie tussen jouw merk en jouw klanten. Dicht bij elkaar staan betekent continu in gesprek zijn. Door menselijk en transparant te communiceren voorkomen we discussies die jouw merk flink kunnen schaden.

We kunnen verschillende dingen voor je doen. Een community manager van Crossphase kan bijvoorbeeld:

 • Gesprekken aangaan met klanten
 • Negatieve berichten snel en vakkundig beantwoorden, om de klant een positieve ervaring te bieden
 • Socialmedia-ondersteuning bieden
 • Een heldere, positieve boodschap overbrengen op bijvoorbeeld socialmedia, jouw intranet of een nieuwsbericht

Meer weten?

Bel ons op 071 528 2221.

1. We luisteren naar jouw behoefte

Overweeg je om tijdelijk iemand in te huren voor jouw content? Bel ons dan vrijblijvend op 071 528 2221 of stuur een mail naar info@crossphase.nl. In een vrijblijvend gesprek denken we graag met je mee over de beste oplossing voor jouw situatie.

2. Wij vinden de perfecte match voor jouw project

Vervolgens gaan wij op zoek naar de juiste match voor jouw project en stellen we onze contentspecialist aan je voor. Na een kennismakingsgesprek bepaal jij of je de samenwerking met hem of haar ziet zitten. Heb je snel iemand nodig? Vaak kunnen we binnen enkele dagen al iemand bij jou voorstellen!

3. Onze community manager gaat bij jou aan de slag

Je krijgt een vakexpert met passie voor content en de juiste ervaring voor jouw project. De community manager is zelfstandig en heeft een uitstekend inlevingsvermogen. Dit zorgt ervoor dat consumenten zich gehoord voelen. In één keer goed, dat scheelt. Wij zijn pas blij als jij blij bent.

Zodra wij samen de juiste match gevonden hebben, stemmen we af wanneer de community manager kan starten. Dan kan binnen enkele dagen.

Moet er een laptop geregeld worden? Accounts aangevraagd voor de systemen? Dit zijn zaken die invloed kunnen hebben op de startdatum.

Overige vragen

Ja! We zijn weer hard op zoek naar nieuwe collega's. Neem snel kijkje op onze werken bij pagina.

Staat je vraag niet op deze pagina, maar wil je toch graag een antwoord? Neem gerust contact op met ons via 071 528 2221 of mail naar info@crossphase.nl.

Ontdekken wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

bel naar
071 528 2221
mail naar
info@crossphase.nl
Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om je de beste ervaring te bieden op onze website. Meer weten? Bekijk ons privacy statement.

Privacy overzicht
Deze website gebruikt cookies zodat we je de beste ervaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser. Zo kunnen we bijvoorbeeld zien welke delen van de site je het meest interessant en bruikbaar vindt en of we mensen bereiken met onze advertenties.
Noodzakelijke cookies
Wij plaatsen essentiële cookies en analytische cookies om te zorgen dat basisfuncties van onze website goed werken, dat wij je cookie-instellingen kunnen vastleggen en om anonieme gegevens over het gebruik van onze website te kunnen analyseren.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Marketing cookies
We plaatsen tracking cookies om onze klanten te kunnen bereiken en om te weten of onze advertenties hun doel bereiken. Wil je weten om welke cookies het gaat? We beschrijven ze in ons privacy statement.
Ingeschakeld Uitgeschakeld