Aansprekend voor de 4 verschillende en belangrijkste doelgroepen, geoptimaliseerd voor mobiel, in lijn met de nieuwe huisstijl én toegankelijk voor mensen met een (visuele) beperking: 4 uitgangspunten voor de complete make-over van de site van Hogeschool Leiden.

Crossphasers Chel en Michiel vormden samen met 6 andere redacteuren het redactieteam. Samen hebben we in 4 maanden de nieuwe site from the ground up opgebouwd.

Hsl website

De resultaten

Dankzij een goed voorbereide kick-off van de hogeschool konden we begin januari direct aan de slag. De 8 redacteuren werden in duo’s verantwoordelijk voor een deel van de site.

3.175 pagina's

verbeterd, verbouwd, herschreven of samengevoegd.

7 vaste formats

Voor alle belangrijke paginatypes consistentie gebracht in structuur en kleur.

1 team

Snel een hecht redactieteam gevormd.

Diensten

Dit hebben Chel en Michiel voor Hogeschool Leiden gedaan:

Contentmigratie

Copywriting

SEO-optimalisatie

Hsl team 2

Uitdaging

Een harde deadline en veel afstemming

Het project was intens. De site moesten we namelijk bouwen in een nieuw cms, Drupal, dat technisch en functioneel nog ingericht moest worden. Ook visueel waren er nog uitdagingen: er was bijvoorbeeld nog geen overeenstemming over de huisstijl(kleuren).
Veel open eindjes dus, terwijl de datum van de livegang al wel in beton gegoten was: 28 mei.

Zoals bij elke grote (kennis)organisatie, hadden we bovendien te maken met een afstemming-uitdaging. Elke pagina moest namelijk voorgelegd worden aan één of meerdere contenteigenaren. En die waren (soms terecht) kritisch op veranderingen aan hun ‘kindjes’.

Fotos hogeschool
"Wat ik heel bijzonder vind aan Chel en Michiel is hoe snel zij de Tone of Voice en materie van de organisatie eigen hebben gemaakt en echt in de huid van de bezoekers van de site zijn gekropen. Dat is voor een groot deel van de organisatie een nieuwe manier van denken, waardoor soms pittige discussies nodig waren om uit te leggen waar we naartoe willen. En dat is: de bezoeker centraal. Zonder wrijving, geen glans en de content die Chel en Michiel hebben gemaakt geeft de site extra glans."

Barry Mulder, contentlead van project ‘vernieuwing hsleiden.nl’

Oplossing

Samenwerking als versneller

Als er íéts is waarin je als Crossphaser supersnel ervaring opbouwt, is het wel de samenwerking en afstemming met verschillende mensen. Zowel binnen Crossphase als bij onze klanten werken we namelijk in steeds weer nieuwe teams. En aan steeds weer nieuwe projecten.

Die eigenschap kwam Chel en Michiel goed van pas. Zowel op kleine als op grote schaal:

  • met onze buddy's: Chel met Astrid, Michiel met Anna
  • met de 8 redacteuren
  • met de studenten die eenvoudige pagina's maakten
  • met de projectleiders en de MarCom-afdeling van Hogeschool Leiden
  • met de grote groep contenteigenaren, opleidingscoördinatoren en andere inhoudelijke stakeholders

Duo-power en powerduo

Samen schrijf je sterker. Vanuit die gedachte werkten we in dit project in duo’s. Elk duo was verantwoordelijk om alle content van één van de 4 doelgroepen te tackelen. Kokers (met Leidse r) noemden we ze: studeren, bij- en omscholen, onderzoeken en samenwerken.

Wij zijn ervan overtuigd dat het werken in duo’s het project versneld en de redactionele kwaliteit verhoogd heeft. Met als meest tastbare resultaat: een maand voor livegang was de site ‘af’ genoeg om live te gaan. Via een knop op de ‘oude’ site konden bezoekers een kijkje nemen op ‘onze’ site.

Team hsl
"Ik vond het heel fijn Chel als buddy te hebben. Het is prettig om tijdens het werken aan zware, wetenschappelijke teksten een nuchter iemand naast je te hebben die de context kent en weet hoe je de copy om moet buigen. Chel is dat, waardoor we samen heel efficiënt hebben kunnen werken."

Astrid Willemsteijn, onderdeel van het redactieteam

5 voordelen van werken in duo’s

  1. Altijd een paar tweede ogen op je tekst
  2. Samen sta je sterker in discussies met stakeholders
  3. Dagelijks (digitaal) contact is gezellig, juist als je allebei thuiswerkt
  4. Taken op basis van ieders skills en voorkeuren verdelen: superefficiënt!
  5. Creatieve uitdagingen los je sneller op

Het resultaat bewonderen?

Check hsleiden.nl en laat Chel of Michiel weten wat je van de site vindt!

Shiane Gambhirsingh
Shiane Gambhirsingh
Sales Consultant

Ontdekken wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

bel naar
071 528 2221
mail naar
info@crossphase.nl