Fan van oranje? Wij wel, en ING gelukkig ook. Dus toen de werkomgeving van de contactcenters van ING naar een nieuw cms moest, gingen wij de uitdaging aan. We verhuisden binnen twee maanden ruim 2500 items in maar liefst drie talen van Tridion naar Bloomreach.

IMG 3890

De resultaten

In twee maanden tijd verhuisden we de pagina's voor ING's klantcontactkanalen naar een nieuw cms. Dat moest netjes en snel gebeuren. Want goede content voor deze kanalen, zorgt voor goed contact met je klanten.

De hoogtepunten:


werkinstructie & procespagina’s overgezet

1500 pagina’s in drie talen overgezet

Q&A’s verhuisd

1300 Q&A’s verhuisd

nieuwsitems gemigreerd

200 nieuwsitems gemigreerd

Diensten

Zo hielpen we ING:

Contentmanagement

Contentmigratie

Projectmanagement

Yres Isabella crossphase sfeerfoto 20231024 0702

De uitdaging

Er zaten drie uitdagingen in dit project. Het was als eerste niet alleen een flinke hoeveelheid pagina’s, ze stonden behalve in het Nederlands ook in het Engels et én Francais. En de deadline? Die was héél strak.

Daarnaast kun je de werkomgeving van de klantenservice natuurlijk niet even stopzetten. Pagina’s werden bijgewerkt, en dat moest ook allemaal mee naar het nieuwe cms.

En dan als kers op de ‘uitdagingentaart’ zat voor dit project echt the devil in the details: elke pagina had een belangrijke taxonomie en veel details. Die moesten echt goed staan voordat we live konden. Zo konden de juiste medewerkers bij de juiste informatie.


De oplossing

  1. Plannen, plannen en nog eens plannen: voordat we begonnen, maakte collega Anne een uitgebreide analyse en een planning. Zo wisten we precies wat per week af moest. Drietalig migreren? Pas de problème!

  2. Content freezes bleken de perfecte oplossing, aangepast op lokale wensen. Zo kreeg België een volledige content freeze, maar werkten kortere en kleinere content freezes beter voor Nederlands. Op deze manier wisten we zeker dat alle nieuwe content meeging naar het nieuwe cms.

  3. De migratie bestond uit heel veel dezelfde soort pagina’s. Met een vier-ogen-principe en een strakke checklist hebben we daarom veel pagina’s extra gecheckt. Zo waren we er zeker van dat alles écht goed stond.

Ing homepage

Succesvolle overstap

Maar waar zijn we nou het meest trots op? Dat we de erg ambitieuze deadline hebben gehaald! Mede dankzij onze bijdrage kon het oude cms Tridion op de vooraf geplande datum uit en is ING nu helemaal over naar Bloomreach.

Shiane Gambhirsingh
Shiane Gambhirsingh
Sales Consultant

Ontdekken wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

bel naar
071 528 2221
mail naar
info@crossphase.nl