NEMO Kennislink stond voor een probleem: het journalistieke platform van het NEMO Science Museum was onvoldoende onderscheidend. Bovendien was de site technisch verouderd. Tijd voor een nieuwe website! Crossphase leverde projectmanager Dorinda om dit te realiseren.

Unnamed

De resultaten

Bij een nieuwe website hoort een nieuw cms. Maar welk cms is dan het meest geschikt voor NEMO Kennislink? Hoe wordt de site digitaal toegankelijk en welke bestaande content gaat mee naar de nieuwe site? Allemaal belangrijke vragen die bij een groot project als dit komen kijken. We zochten het uit en hielpen het team beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Dorinda was de schakel tussen het team van NEMO Kennislink en de ontwerpers en developers van de nieuwe website. Door onderling goede afspraken te maken, ging het project in volle vaart vooruit. Dorinda ontzorgde NEMO Kennislink door de contentmigratie te leiden en de livegang van de nieuwe site soepel te laten verlopen.


Contentmigratie


6.000 pagina's gemigreerd

Digitaal toegankelijk


Een digitaal toegankelijke website

Deadline


Binnen zes maanden de website live

Diensten

Dit hebben we voor NEMO Kennislink gedaan:

Projectmanagement

Contentmanagement

Contentmigratie

Digitale toegankelijkheid

Unnamed 1

Uitdaging

Bij het maken van de nieuwe website liep NEMO Kennislink tegen een capaciteitsprobleem aan. Er was te weinig tijd en actuele kennis. Daardoor was er ook geen verbindende schakel tussen NEMO Kennislink en ontwerpbureau Lava. De belangrijke ontwerpfase verliep daardoor niet helemaal soepel.

Oplossing

Hoe fijn is het dan als Crossphase een oplossing biedt in de vorm van Dorinda? Iemand die een project kan leiden, technische kennis heeft en ook nog eens goed advies geeft. Als Crossphase hebben we ook geholpen met het testen van de nieuwe site en migreren van de grote hoeveelheid content. Met een contentteam hebben we de bugs van de nieuwe site boven water gehaald. Content die niet automatisch gemigreerd kon worden, is secuur met de hand overgezet. Inmiddels staat de site ook live!

Unnamed 2
Unnamed
“Het inrichten van een nieuwe website is iets dat we maar heel zelden kunnen doen; dus per definitie heb je daar geen ervaring mee. We hadden een beeld van wat we wel en niet wilden, en we hadden een designbureau waar we vertrouwen in hadden. Maar er ontbrak een schakel tussen die twee, en we hadden niet de mogelijkheid om daar veel tijd in te investeren. Dorinda's ervaring en haar plezierige persoonlijkheid waren voor ons de perfecte oplossing. Met grote inzet en een groot verantwoordelijkheidsgevoel wist ze snel ons vertrouwen te winnen en was ze van grote betekenis voor het welslagen van het project.”

Jeroen Wiegertjes - Hoofd Wetenschapscommunicatie

Shiane Gambhirsingh
Shiane Gambhirsingh
Sales Consultant

Ontdekken wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

bel naar
071 528 2221
mail naar
info@crossphase.nl