(Not) ready for the launch

Een grote doorbraak in slim schrobben: dat is de co-botic™ 45 van i-team Global. De contentbehoefte rondom de lancering van deze nieuwe machine was groot: groter dan het marketingteam in januari 2023 aankon. i-team zocht daarom een ervaren contentspecialist die snel en zelfstandig zijn weg vond.

I team intro

De resultaten

Michiel is ruim 8 maanden lid geweest van het marketingteam van i-team Global.

Dit zijn een aantal hoogtepunten:

3 producten gelanceerd

Meegewerkt aan brochures, landingspagina’s, nieuwsbrieven en social-posts.

200 website-verbeteringen

O.a. nieuwe afbeeldingen, contactformulieren, hyperlinks en korte teksten.

1 format

Nieuw en consistent format gemaakt voor de belangrijkste pagina’s van de site.

Diensten

Dit hebben we voor i-team Global gedaan

Copywriting

Contentmarketing

Contentmanagement

I team case stofzuiger

De uitdaging

Contentskills gezocht voor een klein team

Begin 2023 ontbrak er zowel een marketingmanager als een contentmanager. Daardoor had i-team geen specialisten meer voor updates aan hun website en interne portal. En dat in een drukke aanloop naar meerdere productlanceringen!

i-team benaderde daarom Crossphase voor hulp: iemand die op korte termijn een aantal contentprocessen weer op kon starten. En die op de middellange termijn digitale content kon optimaliseren en uitbreiden.

Stationery 2 2x 2021 08 13 114402 dbrx

De oplossing

Een nieuw teamlid op locatie

We maakten de inschatting dat 2 dagen per week genoeg was om de stilgevallen contentprocessen weer aan te zwengelen. In die eerste periode werkte Michiel beide dagen op het gloednieuwe kantoor in Eindhoven. Een lange reis vanuit Nieuw Vennep, maar wel eentje die de moeite waard was: door de live samenwerking was Michiel heel snel onderdeel van het kleine, hechte team.

Opschalen in de piek …

Michiel vond niet alleen snel zijn weg binnen het team, maar ook in Sitecore en de andere contentsystemen. Met de productlanceringen in aantocht, schaalden we de samenwerking op tot 3 dagen per week.

… en weer afschalen toen het team groeide

In het voorjaar groeide het vaste marketingteam met een traffic manager en een Global Marketingmanager. Ook was er weer een Sitecore-specialist beschikbaar. Dit betekende dat we Michiels inzet weer konden afschalen naar 2 dagen.

In september werd ook de laatste vacature - die van (full-time) contentmanager - ingevuld. Dankzij die stap kon Michiel zijn taken met een gerust hart overdragen. En de samenwerking op een natuurlijke manier afronden.

Shiane Gambhirsingh
Shiane Gambhirsingh
Sales Consultant

Ook behoefte aan flexibele inzet van een contentspecialist?

bel naar
071 528 2221
mail naar
info@crossphase.nl