Auteur: Veere Kikkert
Contentmanager bij Crossphase

Terwijl ik nog bezig was met het afronden van mijn opleiding Communicatie kon ik het niet laten om alvast op zoek te gaan naar een grote mensen-baan. Tijdens mijn zoektocht kwam ik de vacature ‘Junior Contentmanager’ tegen. Ik nam een kijkje op de website van Crossphase en liet mijn gegevens achter. De volgende dag werd ik al gebeld door Sunniva, de recruiter van Crossphase. Dit was een heel fijn en spontaan gesprek. Met spontaan bedoel ik dat het telefoontje voor mij vooral onverwachts en snel kwam. Sunniva's enthousiasme werkte aanstekelijk en we planden een digitale kennismaking in. Toen ik ophing dacht ik: dit kan nog weleens iets worden waar ik heel blij van word!

Veere

Online kennismaking

De online kennismaking had ik met Sunniva en Sacha. Ook dit was een heel fijn gesprek. Na een voorstelrondje vertelden Sunniva en Sacha meer over Crossphase en hun rol binnen het bedrijf. Daarna was het mijn beurt om wat meer over mijzelf te vertellen en mijn verwachtingen van Crossphase en de desbetreffende functie te delen. Tussendoor stelden Sunniva en Sacha vragen over hoe ik denk of handel in bepaalde situaties. Aan het eind van het gesprek vertelden ze mij dat ik binnen enkele dagen gebeld zou worden. Ook dit gesprek verliet ik met een fijn en enthousiast gevoel.

‘Binnen enkele dagen’ werd één dag, want ik werd de volgende dag al gebeld door Sunniva dat ze mij graag wilde uitnodigen voor een gesprek op kantoor. Helemaal leuk!

Gesprek op kantoor

Twee weken later mocht ik naar het kantoor van Crossphase komen. Het gesprek voerde ik met Maaike (Talentmanager) en Koen (Manager Operations). Doordat beide gesprekspartners een andere functie hebben binnen het bedrijf, kreeg ik een goed beeld van de functie en het bedrijf.

Groei en ontwikkeling zijn belangrijk

Tijdens dit gesprek kreeg ik echt het gevoel dat het niet uitmaakte dat ik nog niet veel werkervaring had in deze branche en daardoor voelde ik mij gelijk een stuk zekerder. Ik kreeg direct het gevoel dat Crossphase medewerkers wil laten groeien op zowel professioneel als persoonlijk vlak. En dat zag ik als groot pluspunt! Het kantoor verliet ik dan ook met een enthousiast en fijn gevoel.

Een dag later belde Koen dat Crossphase mij graag een baan wilde aanbieden. Ik was superblij! In de dagen daarna ontving ik mijn contract en informatie over mijn eerste werkdag. Hoe ik de sollicitatieprocedure bij Crossphase heb ervaren? Heel fijn!

Auteur: Corik van Maaren
Contentmanager bij Crossphase

Sinds een paar weken ben ik vol enthousiasme begonnen aan mijn nieuwe baan als Junior Contentmanager. In dit blog vertel ik over hoe mijn sollicitatieprocedure is verlopen.

Corik vierkant

“Solliciteren voor een nieuwe baan, enorm spannend natuurlijk!”

Mijn eerste kennismaking met Crossphase was al een aantal jaar geleden. Ik studeerde nog aan de Haagse Hogeschool en we kregen een gastcollege van Crossphase over content management. Een erg interessant college dat mij altijd is bijgebleven. Ongeveer 2 jaar na mijn afstuderen bedacht ik mij om eens een kijkje te nemen op de website van Crossphase. Helaas zochten ze op dat moment geen nieuwe contentmanagers, dus ben ik op de mailinglijst gezet.

Op de hoogte van vacatures dankzij mailinglist

Één jaar later ontving ik ineens een mailtje. “We hebben weer vacatures!”. Na even nagedacht te hebben dacht ik: let’s do it, ik solliciteer gewoon! Na het achterlaten van mijn gegevens werd ik meteen de volgende dag gebeld door Sunniva, de recruiter van Crossphase. Ik had niet verwacht dat dit zo snel zou gaan, dus natuurlijk had ik het telefoontje gemist. Kort daarna ontving ik een mailtje om een telefonisch kennismakingsgesprek in te plannen.

Telefonische kennismaking

Na een superfijn gesprek met Sunniva was er interesse van beide kanten en mocht ik op gesprek komen. Ik kreeg ook nog een aantal tips mee om mijn sollicitatiegesprek goed voorbereid te beginnen. Ik mocht kiezen of ik het gesprek digitaal wilde doen, of op kantoor. Mijn voorkeur ging uit om op kantoor langs te komen.

Voor het gesprek had ik mij goed ingelezen in de vacature en in het bedrijf, een goede voorbereiding is het halve werk. Misschien een cliché tip, maar het blijft belangrijk om je goed in te lezen!

Gesprek op kantoor

De dag was aangebroken, ik mocht langskomen op kantoor. Het gesprek was samen met een van de Talent Managers (Marieke) en Head of Operations (Koen). Bij binnenkomst voelde ik mij gelukkig direct op mijn gemak, wel gek dat je elkaar geen hand kan geven in deze tijden. Met een lekker bakje koffie moest ik nog eventjes wachten in de voortuin (niet echt buiten natuurlijk, maar gewoon warm binnen op de bank in een kantoorruimte die de voortuin heet).

Interesse in mij als persoon

Het was een erg fijn gesprek en de spanning was er gelukkig al snel van af. Ik merkte oprechte interesse in mij als persoon en ze hadden zich goed verdiept in mijn cv. Er was veel ruimte om meer te vertellen over mijzelf, maar ook om vragen te stellen. Aan het eind van het gesprek gaven ze aan dat ik volgende week dinsdag of woensdag gebeld zou worden. Het was prettig om hier een datum voor te krijgen, hierdoor hoef je minder in spanning af te wachten.

De week erop kreeg ik het verlossende telefoontje, ik was aangenomen! In de weken daarna kreeg ik netjes alle belangrijke informatie via de mail, zodat ik goed voorbereid kon beginnen.

Bekijk alle vacatures
Yasmien Hoesenie
Yasmien Hoesenie
Recruitment Business Partner

Zoeken wij jou? Neem dan contact op met Yasmien!