Laura: video-stand-up

Mijn dag begint met een video-call die de gewoonlijke stand-up vervangt. Eigenlijk werkt dit hartstikke goed! De meeste collega’s delen naast geluid ook beeld waardoor ik een glimp op heb gevangen van hun thuiswerkplekken, partners en huisdieren.

Deze start van de dag maakt het lekker laagdrempelig om later nog eens de telefoon op te pakken om te overleggen over dat ene klusje. Al dat contact maakt thuiswerken efficient en een stuk gezelliger.

Laura

Britta: opruimen en concentratiemuziek

Voor dat ik begin met werken, zorg ik eerst dat alles om me heen netjes is. Als er niets ligt, kan ik me er ook niet aan ergeren. Daarnaast kan ik dan zonder problemen mijn camera aanzetten tijdens het videobellen.

Ik deel de woonkamer van mijn compacte binnenstadappartement met mijn vriend, die voor zijn werk veel moet overleggen. Een geluidswerende koptelefoon heb ik niet, maar met een gewone koptelefoon en de ‘Classical Music for Working & Concentration’ playlist op YouTube kan ik me toch goed concentreren.

Overleg doe ik zo veel mogelijk met mijn webcam aan. Het is erg fijn om de reacties te kunnen zien van de mensen waarmee je praat. En stiekem is het ook best leuk om te zien hoe iedereen woont.

Britta

Rick: scherm delen via Slack

Ik loop liever even langs een collega om een vraag te stellen, dan dat ik iemand mail of een berichtje stuur die zich in hetzelfde kantoor bevindt als ik.

Hoe doe ik dat dan nu ik - net als al mijn collega's - thuiswerk? Ik bel met collega’s via onze interne communicatietool Slack en vraag of ze willen videobellen. Zo heb je nooit het gevoel dat je alleen werkt en het communiceert een stuk makkelijker! Wil je iets laten zien op de website of in het cms? Dan deel ik mijn scherm gewoon. Hartstikke handig!

Rick

Michiel: breng de creativiteit van je collega's samen

Bij Crossphase blijven de thuiswerkers met elkaar verbonden via Slack. In het kanaal #wishyouwerehere delen we o.a. gezonde lunches, tips om staand te werken (zonder fancy bureau) en 1-minute work-outs.

Dankzij de video-verbinding kun je niet alleen zakelijk overleggen, maar ook 'samen' lunchen. En zelfs de vrijmibo kan op deze manier doorgaan!

Michiel 1

Praktische tips van Ilja bij thuiswerken

  1. Net een nieuwe baan en binnenkort thuiswerken? Maak alvast persoonlijk kennis met je contactpersonen. Als zij jou kennen en jij hen, is het veel makkelijker om ook op afstand contact te houden
  2. Ik werk graag met 2 beeldschermen. Omdat mijn extra monitor thuis geen hdmi-uitgang heeft, gebruik ik een dvi-hdmi-verloopstekkertje. Zo kan ik de monitor toch op mijn laptop aansluiten. Omdat de wifi niet altijd even stabiel is, sluit ik ook een netwerkkabel aan
  3. Om op afstand in bepaalde systemen te kunnen werken, moet ik mezelf vaak op 2 manieren identificeren (2FA of twee-factor-authenticatie). Naast inlognaam en wachtwoord heb ik een ‘token’ gehad waarop om de minuut een andere code verscheen die ik moest invoeren. Nu krijg ik codes per sms en voor een ander programma gebruik ik een aparte verificatie-app. Zoek goed uit wat jij nodig hebt en regel dit op tijd
  4. Ook als je niet voor alles in een beveiligde omgeving hoeft te werken, kan het zijn dat je alleen toegang krijgt tot een bepaald programma (bijvoorbeeld een cms) vanaf een bepaald ip-adres. Zoek uit of dat ook voor jou geldt en vraag eventueel toegang aan vanaf jouw privé-ip-adres
Ilja

Meer verhalen van Crossphasers lezen?

In onze casestudies delen onze Crossphasers de resultaten die we met onze klanten behaalden. In onze blogs delen we onze kennis. En geven we je een kijkje achter de schermen bij Crossphase.

Kies jouw favoriete story
Yasmien Hoesenie
Yasmien Hoesenie
Recruitment Business Partner

We vertellen je graag meer over het werken bij Crossphase.