Auteur: Vincent King
Eigenlijk is Unily meer dan een contentmanagementsysteem (cms). Het is een intranet powerhouse. Vol mogelijkheden om van jouw intranet een gepersonaliseerde, unieke ervaring te maken. Slechts één onderdeel daarvan is een cms waar je content in kunt plaatsen. Vandaar dat we in deze blog specifiek die kant uitlichten en kijken wat Unily bijzonder maakt.
Zelf omschrijft Unily zich als een employee experience platform. Bedoeld om jouw intranet of interne communicatieplatform op te laten draaien. Het is helemaal ontworpen om iedereen binnen de organisatie te voorzien van informatie. Ook kan het fungeren als ingang naar alle belangrijke systemen en tools. Voor alle collega’s. Het is dus meer dan alleen een cms. Unily is echt een ‘gateway’ naar alles wat medewerkers nodig hebben om hun werk goed te doen.
Het schrikbeeld van een saai intranet: dat kennen we (helaas) allemaal wel. Vol saaie berichten en out-dated-informatie waardoor het vooral een kanaal is om mee te zenden. Er is heel wat voor nodig om dit te voorkomen, waaronder een goed cms dat interne communicatie ondersteunt. Enter Unily. Dit platform zit vol functies die interne communicatie en samenwerking laat sprankelen. Het is personaliseerbaar, goed koppelbaar aan andere systemen en gebruiksvriendelijk. En het wordt nog beter. Het is namelijk nog volop in ontwikkeling en het zijn de gebruikers die een rol spelen in welke features er ontwikkeld worden.
Unily laat je intranetpagina's aanpassen naar hartenlust. Alles voor een gepersonaliseerde gebruikerservaring. Zo kunnen gebruikers zelf kiezen welke tools zij altijd bovenaan hun homepage willen hebben. Ook kun je een taxonomie instellen die ervoor zorgt dat gebruikers binnen een bepaalde groep altijd eerst de nieuwsberichten zien waar zij behoefte aan hebben. Dit soort opties zorgen ervoor dat een intranet dus niet alleen een spreekbuis van de organisatie is, maar echt een tool die past bij wat de gebruiker nodig heeft.
Unily maakt het makkelijk om verschillende tools te integreren in je intranet. Zo helpt het werknemers om sneller toegang te krijgen tot de applicaties en informatie die ze nodig hebben om hun werk te doen. Denk aan Slack, Dropbox, SharePoint en zelfs ServiceNow. Ook tools zoals Adobe Analytics werken goed samen met dit platform. Zo krijg je als beheerder een goed beeld van hoe het platform presteert.
In het contentmanagement gedeelte van Unily heb je de basics snel onder de knie. Om pagina’s op te bouwen, gebruik je widgets in een makkelijk drag-and-drop interface. De user interface (UI) is overzichtelijk en duidelijk, met herkenbare iconen en logische naamgeving. Je hoeft geen tech-wizard te zijn om snel aan de slag te gaan en content te beheren.
Ook leuk: Unily ontwikkelt er nog op los. In het Unily ‘Universe’ (gebruikerscommunity) kan iedereen nieuwe features voorstellen. En een deel daarvan wordt dus echt door Unily gebouwd. In dit 'Universe' zie je ook welke oplossingen er al zijn gebouwd voor bedrijven die het platform al gebruiken.
Is het dan alleen maar feest met Unily? Eigenlijk wel! Maar omdat het nu eenmaal moet, hebben we ook naar de mindere kanten gezocht. Denk er bijvoorbeeld wel even goed over na als je Unily wilt inzetten voor je bedrijf. Hoewel het fijn is dat Unily zo veel mogelijkheden heeft, is het soms wel overweldigend.
Bedenk welke functionaliteiten voor jou écht onmisbaar zijn. Kijk ook naar welke ondersteunende opties daar nog bij passen en pas je inrichting daarop aan. Verlies jezelf niet in de eindeloze hoeveelheid mogelijkheden.
Het is nog in ontwikkeling
Huh? Dit was toch een voordeel? Klopt, maar we kennen allemaal het gezegde van ‘s lands beste voetballer ooit. Die ene over voor- en nadelen. Want hoewel het fijn is dat er nog veel ontwikkeling en dus veel mogelijkheden zijn, duurt het soms even voor die ook echt beschikbaar zijn. Wil je een nieuwe feature, dan sta je niet standaard bovenaan de lijst.