Auteur: Melody Prins

AI is superhandig en razendsnel voor nieuwe ideeën. Wij zijn fan, maar willen tóch ook de SEO-tekstschrijver in het zonnetje zetten. Waarom? Hieronder zes manieren waarop een tekstschrijver waarde toevoegt aan jouw online content.

Yres Isabella crossphase sfeerfoto 20231024 0650

1. Emotioneel en persoonlijk

AI is slim, maar mist toch net dat beetje extra dat ‘echte’ schrijvers bieden. Mensen hebben inlevingsvermogen en emotionele intelligentie. Ze kunnen emoties waarnemen en beoordelen. Goede tekstschrijvers spelen hierop in door hun unieke, creatieve perspectieven te mengen met de inhoud die ze overbrengen. Dat is goud waard, vooral als je iemand recht in het hart wilt raken.

2. Gericht op de doelgroep

Copywriters bedenken pakkende koppen, verhalen en call-to-actions. Ze weten precies wat jouw doelgroep te gek vindt en spelen daar slim op in. Dit vergroot de effectiviteit van de communicatie. Uiteindelijk helpt dit om de aandacht van het publiek te trekken en zo blijft jouw boodschap ook hangen.

3. Volledig volgens de kernwaarden en tone of voice van de klant

SEO-tekstschrijvers snappen jouw merk door en door. Ze kiezen de juiste woorden en zetten de toon die past bij jouw identiteit, de perfecte tone-of-voice. Zo blijft jouw content herkenbaar en spot-on.

Stationery 2 2x 2021 08 13 114402 dbrx

4. Betrouwbaar en scherp

Bij SEO copywriting moet je ervoor zorgen dat de feiten kloppen en dat de boodschap 'echt' is. Copywriters hebben oog voor detail en voelen perfect aan wanneer iets net even anders moet. Dit is belangrijk voor het opbouwen van vertrouwen bij de doelgroep van een organisatie. AI heeft soms zijn beperkingen en kan de plank misslaan. Met beperkte kennis kan AI alleen informatie geven op basis van trainingsgegevens. Dit kan zorgen voor onnauwkeurige antwoorden.

5. Aanpassingsvermogen

Copywriters zijn flexibel en passen zich snel aan. Zij communiceren rechtstreeks met klanten en lezers. Nieuwe trends of feedback verwerken van lezers? Geen probleem, ze draaien hun hand er niet voor om. Deze interactie is belangrijk voor het creëren van content die aansluit bij wat de doelgroep wil.

6. Sensitief voor crisis en ethische overwegingen

Is er iets heftigs gebeurd, of moet je snel inspelen op een gebeurtenis? Dan zijn het de mensen die het verschil maken. Ze houden het hoofd koel en zorgen dat de boodschap precies goed is: door zich in te leven in de situatie brengen zij op dat moment de juiste boodschap over. Mensen zijn zich namelijk bewust van juridische en ethische kwesties. Daarom zorgen SEO-tekstschrijvers ervoor dat teksten voldoen aan regelgeving en geen ophef veroorzaakt.

Conclusie

Kortom, menselijke schrijvers maken de boodschap levend en persoonlijk. AI helpt om snel te werken en frisse ideeën te krijgen. Samen vormen ze een topduo: de machine zorgt voor snelheid, de mens voor het hart. Zo simpel is het!

SEO tekstschrijver nodig?

Ontdekken wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

bel naar
071 528 0002
mail naar
info@crossphase.nl