Wat is en doet een SEO copywriter?

Een SEO tekstschrijver optimaliseert webteksten en maakt nuttige en interessante content die mensen willen lezen en delen. De copywriter houdt rekening met belangrijke zoektermen in url’s, titels en tekst, maar let ook op structuur, een logische opbouw en pakkende tussenkoppen. Zo zorgt een SEO copywriter voor een betere user experience, hogere conversie en dat jouw content hoger rankt in Google.

Jorinde 2

SEO teksten die beter scoren in Google

Keywords zijn belangrijk, maar een SEO tekstschrijver van Crossphase kijkt verder dan dat. De kunst is outside-in denken. Niet alleen: wat heeft jouw organisatie te bieden? Maar juist: welke vragen heeft je doelgroep?

Zoekwoordenonderzoek is een goed begin bij de optimalisatie van teksten. En op basis daarvan schrijft de SEO copywriter relevante en unieke content die websitebezoekers aanspreekt. Geen keywordstuffing, maar sterke teksten die aansluiten op de behoefte van je doelgroep. Zo is je online content niet alleen interessant en lekker leesbaar, maar ook beter vindbaar in zoekmachines.

Zoekmachines zijn gek op structuur

Google is gek op structuur en websitebezoekers ook. Voorkom daarom een lange ongestructureerde lap tekst, want die zorgt voor een hoger bouncepercentage: bezoekers komen je website binnen en klikken meteen weer weg. Dat wil je niet, toch?

Waar worden zoekmachines en mensen dan wel blij van? Een overzichtelijke webpagina die scanbaar is, met pakkende tussenkoppen en korte alinea's. Ook dat is SEO optimalisatie van je webteksten. En dat kun je door een SEO-specialist van Crossphase laten doen!

Dit doet een SEO copywriter voor jou

De SEO-tekstschrijvers van Crossphase zijn gek op taal en hebben ervaring met copywriting voor grote A-merken. Als jij een Crossphaser inhuurt, zorgen wij voor de perfecte match tussen zijn of haar persoonlijkheid en jouw organisatie.

Dit is wat je van onze SEO tekstschrijvers kan verwachten:

Ik heb een SEO tekstschrijver nodig
Vacature

3 redenen waarom je een SEO tekstschrijver nodig hebt

  • Ongeveer 93% van alle online ervaringen begint in een online zoekmachine. En met een aandeel van zo’n 92% wordt Google het meest gebruikt onder alle zoekmachines wereldwijd. (bron: Oberlo)
  • De SEO copywriter voorziet jouw website van teksten die goed opgepikt worden door Google. Zo komen potentiële klanten jouw aanbod tegen op de zoekresultatenpagina (SERP) van Google.
  • De juiste SEO content is naast linkbuilding voor autoriteit en een technisch goed website één van de belangrijkste onderdelen voor een gunstige positie in de google zoekresultaten.

Casestudy: SEO copywriting bij Vattenfall

Vattenfall schakelde Crossphase copywriter Adeline in. Ontdek hoe Adeline Vattenfall hielp om beter vindbaar te worden op 'duurzame' zoekwoorden.

Bekijk de resultaten!
Vattenfall HQ facade 181003 02 Adjusted 1

Informeer naar de mogelijkheden!

Het formulier is succesvol verzonden!
Helaas, er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw of mail ons direct via info@crossphase.nl
Shiane Gambhirsingh
Shiane Gambhirsingh
Sales Consultant

Een SEO tekstschrijver nodig?

bel naar
071 528 2221
mail naar
info@crossphase.nl