Gepubliceerd op 27 maart 2020

Auteur: Ruben Thenu
Corporate Recruiter bij Crossphase

Een initiatief waarin content, recruitment én een goed doel samenkomen: dat steunt Crossphase natuurlijk graag! Ik ben Ruben, Recruiter bij Crossphase. Ik vertel je hoe onze samenwerking met RecruitersForGood tot stand kwam. Dit maatschappelijke initiatief sluit perfect aan bij onze vier kernwaarden: driven, connected, caring en responsible.

#Driven om een maatschappelijke bijdrage te leveren

Woensdagochtend 11 maart. De zon verwarmt mijn gezicht op de pont naar Amsterdam-Noord. Samen met collega Frederique ben ik onderweg naar TruAmsterdam, een net-even-andere bijeenkomst voor recruiters. Hier draait het niet om de sprekers, maar juist om de inbreng van de aanwezigen. Ik ben onder de indruk van alle kennis en vaardigheden van de recruiters.

Aan het eind van de dag neem ik deel aan een interessant gesprek met een klein groepje recruiters. Het centrale thema: ‘Hoe kunnen recruiters een maatschappelijke bijdrage leveren'. Een eerste idee over het inzetten van een groot recruitment-netwerk ontstaat.

Unconference

#Connected om de arbeidsmarkt te steunen

In de dagen na deze unconference verandert er veel. Door het coronavirus moeten scholen en horeca dicht. Evenementen worden afgelast en reizen worden massaal gecanceld.

Het groepje recruiters waar ik mee sprak, (voor)ziet de effecten voor de arbeidsmarkt. Duizenden mensen kunnen hun baan kwijtraken. Onder hen veel mkb’ers, freelancers en mensen met een nulurencontract. En aan de andere kant zien ze grote tekorten aan personeel. Bijvoorbeeld in de zorg, bij thuisbezorgers, het UWV, ministeries en supermarkten.

Ze besluiten om hun idee in de praktijk te brengen: deze acute vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar brengen. Dat kunnen ze niet alleen. Daarom vragen deze RecruitersForGood om hulp.

#Caring om capaciteit te bieden

Waar zij behoefte aan hebben? Onder andere aan een tekstschrijver. Zij willen hun missie namelijk duidelijk, doelgericht en inspirerend overbrengen. Ik bied Milad, een van de initiatiefnemers, direct hulp van Crossphase aan. Want ook mijn collega’s vinden het een eer om iets goeds voor de samenleving te doen.

RecruitersForGood is blij met onze hulp, omdat zij binnen enkele dagen hun website willen lanceren. Ik spreek af dat onze webredacteuren hun webteksten redigeren. Een dag later krijg ik het verzoek of we ook een transcript voor een promovideo en een persbericht kunnen maken. Deze klussen zijn ons op het lijf geschreven, dus ik zeg meteen ja.

#Responsible collega's

Om RecruitersForGood meteen te kunnen helpen, koppel ik hen aan een van onze contentleads, Michiel. Hij heeft veel ervaring met hectische projecten en strakke deadlines. Daarnaast kan hij de situatie goed analyseren, uitvogelen waar de behoefte ligt en de verwachtingen afstemmen.

Samen met collega Tiziana slaagt Michiel erin om het script razendsnel en naar volle tevreden af te stemmen met Milad. Later die dag schrijven zij ook een persbericht. En geven ze extra tips om de webteksten te verbeteren. Door proactief te handelen, weten ze de verwachtingen van RecruitersForGood te overtreffen.

Tiziana 1
Michiel
Milad van RecruitersForGood belde mij. Of ik binnen een uur een script voor een video kon schrijven. Een mooie kans om iets te doen voor de samenleving, dus met collega Tiziana meteen aan de slag gegaan.

Michiel, contentlead bij Crossphase

Trots

Door te luisteren naar behoeftes in de markt en hier meteen op in te spelen, heeft Crossphase een steentje kunnen bijdragen in deze coronacrisis. Ik vind het mooi om te zien hoe wij kosteloos capaciteit hebben vrijgemaakt om een goed doel te steunen.

Ik ben trots op het werk dat Michiel en Tiziana in korte tijd geleverd hebben. En ik ben trots op het vertrouwen dat we bij Crossphase in elkaar hebben: een opdracht als deze kan ik bij mijn collega's neerleggen in de volste overtuiging dat ze de verwachtingen overtreffen.

Een mooi voorbeeld van de #krachtvansamen.

Ontdek RecruitersForGood

Ontdekken wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

bel naar
071 528 2221
mail naar
info@crossphase.nl