Wat is een cms?

Een cms is een online systeem waarmee je zonder technische kennis de inhoud van je website kunt beheren. Denk hierbij aan het toevoegen van nieuwe pagina's, het plaatsen van afbeeldingen en video's of het vullen van de website met tekst. Een cms maakt het mogelijk om op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier je website te onderhouden, met meerdere mensen tegelijk.

Waarom werken met een cms?

Een cms is bedoeld om het werk een stuk makkelijker te maken. Met een cms:

  • Heb je een gestructureerde omgeving om content makkelijk te beheren en organiseren
  • Werk je simpel en efficiënt, je hoeft geen developer te zijn om pagina’s te maken, bewerken of publiceren
  • Heb je een flexibele tool om jouw website aan te passen: je kunt vaak met plugins en thema’s de site personaliseren
  • Maak je makkelijk SEO-content, wat de zichtbaarheid van de site verbetert
  • Kun je rollen en rechten toekennen aan gebruikers, zo kunnen sommigen alleen artikelen bewerken, maar niet publiceren.
Ik wil cms advies
Rond knippen plakken oranje wit

Verschillende cms’en voor verschillende doelen

Er zijn ontzettend veel verschillende content management systemen. Van open source tot gesloten en van Headless tot systemen waar je geen webhosting voor nodig hebt. Er zijn cms’en die speciaal zijn ingericht voor webshops en andere die perfect geschikt zijn voor een intranet. Het is dan ook erg belangrijk om je goed te laten informeren voordat je een cms kiest.

Hoe kies je het juiste cms?

Het kiezen van een cms is een belangrijke stap. Je kiest hiermee voor de gebruiksvriendelijkheid, stabiliteit en efficiëntie van jouw contentbeheer. Het is dan ook verstandig om hier genoeg aandacht aan te besteden, want als je er eenmaal met een begonnen bent, is een overstap erg ingrijpend. Het kost namelijk veel tijd en veel geld. Bij Crossphase helpen wij je met een keuze op maat, maar hieronder geven we je ook alvast wat tips:

  • Bedenk wat het doel is van jouw website en op welke manier je de content wilt aanbieden. Maak hiervoor een goede contentstrategie.
  • Wie zal de content aanleveren en wie wil je de verantwoordelijkheid geven deze te publiceren?
  • Welke middelen zijn er om de site te beheren?

Twijfel je of je toe bent aan een nieuw cms? Lees dan ook eens over de 6 signalen die erop wijzen dat het tijd is voor een nieuw cms.

Yres Isabella crossphase sfeerfoto 20231024 0228

Het beste cms kiezen voor jouw situatie? Wij gaan de uitdaging aan.

Het formulier is succesvol verzonden!
Helaas, er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw of mail ons direct via info@crossphase.nl

Ontdekken wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

bel naar
071 528 2221
mail naar
info@crossphase.nl