Gepubliceerd op 31 mei 2022

Auteur: Isabel Monshouwer

Stagiaire Contentcreatie bij Crossphase

Als klein meisje had ik de droom om schrijfster te worden. Wat ooit begon met verhaaltjes schrijven in een schriftje en teksten schrijven voor de schoolkrant, is uitgegroeid tot iets veel groters. Ik ben nu namelijk nog maar een paar stappen verwijderd van schrijven voor grote Nederlandse merken! This is my story.

Isabel

How it started …

Drie maanden geleden stapte ik nieuwsgierig het kantoor van Crossphase binnen: de organisatie waar ik als stagiaire Contentcreatie aan de slag ging. Vóór deze grote dag had ik al contact gehad met recruiter Sunniva, en mijn stagebegeleider, MarCom-manager Rick. Dit was in verband met corona allemaal online gegaan. Ik had geen idee wat ik precies kon verwachten van mijn collega’s en de sfeer op kantoor. Al snel voelde ik mij helemaal op mijn gemak: ‘Wat is iedereen aardig en behulpzaam!’ - #CARING.

Alle Crossphasers, tot de directie aan toe, luisteren goed naar je wensen. En is er altijd ruimte voor ontwikkeling. Zo had ik al eerder tegen Rick en andere collega’s gezegd, dat ik schrijven erg leuk vind. Totdat daar ineens, nog geen 2 maanden na mijn start als stagiaire, een superleuke vraag kwam: wil je meedoen aan de 9-maanden-durende webredactie-opleiding?

Uh…Hallo: natuurlijk! Wat een eer én onwijs tof!

Webredactie-opleiding

Vóór de eerste training moest ik, net als alle andere deelnemers, een schrijfopdracht maken. Zo kon Crossphase bepalen of ik voldoende taalgevoel had om te starten. Een paar dagen later kreeg ik het verlossende woord van opleidingscoördinator en woordentovenaar Michiel: ik mocht starten!

Ik hoefde niet lang te wachten voordat het avontuur begon. De eerste training van Maria, SRM-trainster en schrijfpro, startte al snel. De training was in AREA 071, een gebouw op een kwartiertje fietsafstand van het kantoor (superchill!), waar bijna alle Crossphase-trainingen worden gegeven.

Tweede ronde voor de opleiding webredactie

… vs. how it’s going

Inmiddels heb ik deel 1 van de opleiding (de 5 trainingen van Maria) bijna afgerond. Van Maria heb ik heel veel geleerd. Zo geeft ze niet alleen hele leerzame en interessante lessen, ook is haar feedback duidelijk en eerlijk.

Nu het einde van Maria’s trainingen nadert, hebben alle webredacteuren-in-spe een mentor gekregen. Dit is een ervaren webredacteur met een hoop kennis en ervaring. De komende 6 maanden geeft mijn mentor mij continu feedback op mijn real life opdrachten. Naast deze 1-op-1-begeleiding volg ik ook 5 trainingen uit onze eigen Crossphase Academy.

Nieuwe titel: webredacteur

Naast mijn hbo-diploma, krijg ik er binnenkort hopelijk nog een titel bij: webredacteur. Ik schrijf… eh … teken ervoor. Bedankt Crossphase, voor deze kans!
Kom maar op met die opdrachten voor A-merken!

Groepsfoto

Webredacteur nodig? Plan een vrijblijvend gesprek in!

Het formulier is succesvol verzonden!
Helaas, er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw of mail ons direct via info@crossphase.nl

Ontdekken wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

bel naar
071 528 2221
mail naar
info@crossphase.nl