Word jij conversation designer?

Na een betaalde training kun je direct aan de slag!

Solliciteer

%

Van het klantcontact zal in 2020 worden onderhouden door een chatbot

Het jaar waarin bedrijven meer zullen investeren in chatbots dan in apps

Het belangrijkste beroep van de toekomst

Chatbots, voice assistants en conversation design zijn hot. Google Home en Alexa veroveren nu ook Europa en de meeste bedrijven realiseren zich dat ze daar op tijd bij moeten zijn. Er zijn nog niet veel talenten in Nederland die ervaring hebben in conversation design en een stem kunnen geven aan deze trends en innovaties.

De wereld heeft goede conversation designers nodig

Als conversation designer ontwerp je de gesprekken die een gebruiker heeft met een chat- of voicebot. En dat is niet eenvoudig. Het kunstmatige brein van een bot werkt niet hetzelfde als het brein van een mens. 

Een bot heeft een context en variabelen nodig om te herkennen wat de gebruiker wil. Tegelijkertijd hebben gebruikers hoge verwachtingen van een gesprek; ze vragen om hulp en verwachten empathie en begrip voor hun behoeftes. De grote uitdaging voor conversation designers is om te zorgen dat bots prettige en natuurlijke gesprekspartners worden, die mensen helpen door vragen te beantwoorden en problemen op te lossen.

 

Een bot menselijk en overtuigend laten praten, vraagt een unieke combinatie van skills.  

Technologie

Goede conversation designers begrijpen de techniek. Hoe werken conversational platforms? Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van de techniek? Zo haal je het maximale uit het kunstmatige brein.

Psychologie

Hoe werkt het menselijke brein, en hoe verschilt dat van bots? Begrijp je de achterliggende behoeftes van een gebruiker?

Copywriting

Door verschillende copywriting-technieken leer je het kunstmatige en het menselijke brein met elkaar te laten praten.

Word jij certified conversation designer bij Crossphase?

Crossphase was al marktleider in content management in Nederland. Sinds kort helpen we bedrijven met het designen van goede chatbots. Omdat nog niet veel mensen in Nederland (of daarbuiten) daarin zijn gespecialiseerd, bieden we een uniek trainingsprogramma aan, waarna je meteen bij ons aan de slag kan als conversation designer.

Je krijgt een betaalde baan

Je hebt meteen een baan bij Crossphase als conversation designer

Je krijgt een opleiding van 1 maand

Ondertussen word je natuurlijk gewoon betaald.

Na je certificering kun je direct aan de slag

Wij werken al voor grote merken in Nederland

Een van de eerste opleidingen ter wereld

Crossphase werkt samen met Robocopy. Samen hebben wij onze opleiding in conversation design ontwikkeld. 

Robocopy werkt wereldwijd aan het trainen van conversational designers en het adviseren van bedrijven bij het ontwikkelen van hun chatbots. De principes van de methode zijn ontwikkeld in samenwerking met Google en toegepast bij onder andere KLM en Mercedes.

Je wordt opgeleid en gecertificeerd

In de academy leer je alles over character development, scenario writing, conversational en persuasive copywriting, nuttige tools en meer.

Tijdens live trainingsdagen werk je met experts aan fictieve cases. Het hele proces komt aan bod: zo werk je persona’s, dialogen en flowcharts uit.

Nadat je het assessment en de toets hebt gehaald, mag jij je als een van de weinigen Certified Conversation Designer noemen!

Direct aan de slag bij grote merken

Na je opleiding tot Conversation Designer kun je direct aan de slag bij de grote merken van Nederland. Wij werken bijvoorbeeld al aan chatbots bij ABN AMRO, Rabobank en Nuon.

Naar wie zijn we op zoek?

Niemand weet nog precies wat het ideale carrièrepad is voor een conversation designer. Of je nou ervaring hebt in UX, content management, customer experience, copywriting of senior was in webcare en customer service, het is belangrijk dat je lol hebt in het puzzelen aan een perfecte gebruikerservaring. Wij vinden het vooral belangrijk dat je enthousiast bent over de techniek en het vakgebied en dat je bent geïnteresseerd in de psychologie ervan.

We staan open voor elk goed verhaal. Solliciteer of WhatsApp onze recruiter Ruben. 
De officiële vacature vind je trouwens hier

Deze Crossphasers volgden de opleiding

De opleiding was de ultieme kans om me verder te ontwikkelen. Ik heb veel kennis opgedaan en in praktijk gebracht, echt fantastisch!

Cindy Cardol

LinkedIn

Voice assistants zijn echt de toekomst. Door nu al aan de slag te gaan als conversation designer ben je verzekerd van een topcarriere.

Kasper Mol

LinkedIn

Na de opleiding kon ik direct aan de slag bij ABN AMBRO. Leuk dat ik al zo snel als specialist mocht meedenken en adviseren over hun chatbot.

Tessa Kok

Linkedin

Word jij conversation designer?

Kies jij voor een vliegende start in hét beroep van de toekomst?

Meer weten?

Bekijk de vacature of neem vrijblijvend contact op met onze recruiter Ruben

+31638306273
Whatsapp 
Linkedin