Gepubliceerd op 18 oktober 2019
Auteur: Kasper Mol
Conversation designer bij Crossphase

Dinsdag 15 oktober organiseerde Crossphase in samenwerking met Robocopy een workshop conversation design. Minder dan een jaar geleden zat ik zelf op de plek van de deelnemers. En nu was ik de persoon waar de deelnemers naar keken voor antwoorden. Ik was hier bij om mijn kennis als (Robocopy) certified conversation designer te delen met de deelnemers.

Een nieuwe kans in een nieuw vakgebied

In maart zette ik mijn eerste stap in het avontuur van conversation design. Dankzij Crossphase kreeg ik de kans om door Robocopy opgeleid te worden via de Conversational Academy. Naast het volgen van online lessen waren er ook praktijkmomenten waarin wij met de hele groep samenkwamen. Tijdens deze momenten pasten wij onze opgedane kennis toe in de praktijk. We leerden van Robocopy, maar dus ook van elkaar. In april was het moment dan eindelijk daar: ik werd een Robocopy certified Conversation Designer.

Eerste stap in het nieuwe vak conversation design

De workshop bestond uit twee onderdelen: een presentatie over de theorie met verschillende aspecten van conversation design. Maar ook een praktijkgedeelte waarbij deelnemers aan de slag gingen met de eerste stappen van conversation design. Hans en Jasper van Robocopy namen het eerste gedeelte van de workshop op zich. Deze experts namen alle deelnemers mee in de wereld van conversation design en wat er allemaal bij komt kijken.

Na een korte break waren we bij het tweede gedeelte van de dag aangekomen: de praktijk. De deelnemers werden gesplitst in drie groepen. Hans, Jasper en ik namen allemaal een groep onder onze hoede. Met begeleiding en aansturing werden in korte tijd de eerste stappen gezet. Vol enthousiasme was iedereen aan het werk. En de vragen vlogen mij om de oren. Ik herkende veel van de vragen, ik had namelijk dezelfde vragen toen ik met conversation design begon. Toen stond ik op dezelfde plek als de deelnemers van de workshop. Op het startblok, klaar om te duiken in de wereld van chatbots.

Mijn ontwikkeling

Sinds maart is het voor mij hard gegaan. Inmiddels volledig getraind door Robocopy en al bezig in de wereld van de chatbots. Dit besefte ik pas écht tijdens de workshop. De rollen waren nu compleet omgedraaid. Ik was niet meer de nieuwe persoon binnen een nieuw vakgebied. Ik had nu de antwoorden. Hier kreeg ik veel energie van. Nu kan ik anderen helpen! Na acht maanden zat ik aan de andere kant van de spreekwoordelijke tafel.

Yasmien Hoesenie
Yasmien Hoesenie
Recruiter

We vertellen je graag meer over het werken bij Crossphase.