Conversation Design

Samen maken we uw chatbot tot een succes!

Wij schrijven voor chatbots

Crossphase speelt áltijd in op trends en innovaties om contentorganisaties beter en soepeler te laten werken. We zouden Crossphase niet zijn, als we daar niet ook direct de allerbeste in zouden willen worden. We zijn trots te kunnen vertellen dat we tegenwoordig ook gecertificeerd specialist in Conversation Design zijn!

Wat is Conversation Design?

Een Conversation Designer weet als geen ander hoe je een (chat)bot met mensen laat communiceren. De drie belangrijkste aandachtsgebieden hiervoor zijn technologie, psychologie en copywriting. Geen koud kunstje dus.

Onze specialisten

  • Begrijpen als geen ander wat uw tooling en daarnaast kunstmatige intelligentie wel én niet kan en adviseren u hier graag over.
  • Helpen u nog liever bij het integreren van deze inzichten in uw content organisatie.
  • Verplaatsen zich in uw klant en maken zo dialogen die echt het verschil maken. Customer Centricity? Onze middelste naam.
  • Schrijven behulpzame, natuurlijke en overtuigende dialogen. Uiteraard in lijn met de merkwaarden van uw organisatie.

Unieke samenwerking

Robycopy is dé pionier op het gebied van chatbots. Samen met Robocopy hebben wij een uniek opleidingsconcept ontwikkeld. Denk hierbij aan het schrijven van gespreksstof, scenario’s en dialogen. Onze professionals worden zo de experts van morgen op het gebied van Conversation Design. Een goede webredacteur is natuurlijk niet meteen een goede conversation designer.

Conversational Academy

Robocopy ontwikkelt en promoot het vak Conversation Design. In samenwerking met onder andere Google zijn de principes van dit nieuwe vak uitgewerkt. Ze hebben het leerplan ontwikkeld voor conversational technologie, psychologie en copywriting.

Via de toonaangevende Conversational Academy leidt Robocopy wereldwijd professionals op tot gecertificeerde conversation designers. Crossphase is in Nederland de enige Robocopy Licensed Partner. Dit betekent dat Robocopy voor Crossphase een speciaal traject heeft ontwikkeld waarin onze professionals worden opgeleid.

Onze mensen worden continu getraind en gevoed met nieuwe inzichten, zodat ze uw chatbot en voice assistant meer behulpzaam, natuurlijk en overtuigend maken. Het maakt niet uit of u met een eerste chatbot begint of al een conversational team hebt, met onze mensen en de methode van Robocopy worden uw resultaten beter.

Gecertificeerde designers

Wij werken sinds 2018 samen met Robocopy. Onze conversation designers zijn opgeleid en gecertificeerd door Robocopy. Daarnaast blijft de kennis van onze conversation designers up-to-date door workshops over de nieuwste ontwikkelingen en kunnen ze altijd terugvallen op de expertise van Robocopy. Momenteel werken wij al voor klanten als ABN AMRO en Rabobank.

Samen maken we uw chatbot tot een succes!

Verstand van kunstmatig en menselijk brein

Een conversation designer heeft verstand van het kunstmatige én het menselijke brein. Vervolgens weet hij of zij gericht met copywriting-principes beide breinen optimaal te laten functioneren. De conversation designer geeft de gebruiker een prettige ervaring, en weet ook meer waarde uit de technologie te halen.

Hans van Dam

Managing director van Robocopy

In de huid van de gebruiker

Een conversation designer ontwerpt de gesprekken die een gebruiker heeft met een chatbot of voice assistant. Dat gaat veel verder dan het schrijven van antwoorden op veelgestelde vragen. Je moet echt in de huid van de gebruiker kruipen.

Mirthe van Gaalen

Conversation designer bij Crossphase

Kunnen wij u helpen?

Mogen wij ook uw chatbot tot leven wekken? Afhankelijk van uw wensen kunnen we binnen een dag al een vrijblijvend voorstel voor de inzet van onze conversation design experts aan u voorleggen.

Werken als conversation designer?

Ben jij klaar voor hét vakgebied van de toekomst? Solliciteer als conversation designer bij Crossphase en krijg een unieke opleiding.