Een chatbot van Crossphase is altijd maatwerk. Samen met jouw organisatie gaan we op zoek naar de beste oplossing. Natuurlijk zijn er wel een aantal zaken waar je vast over na kunt denken om het proces zo efficiënt (en kostenbesparend) mogelijk te houden.
Een chatbot laten maken vraagt om een investering. Maar door je goed voor te bereiden, verdien je die op de langere termijn ruimschoots terug!
Wil je een sterke business case opstellen? Neem dan deze belangrijke punten als uitgangspunt:
Wat wil je dat je chatbot doet? Denk vast na over de grootte van het project en de problemen die de chatbot voor jou moet oplossen. Bedenk hoeveel interactie met gebruikers je verwacht en welke klantvragen je wilt automatiseren. De grootte van het project is namelijk sterk afhankelijk van het aantal onderwerpen in de chatbot die ontwikkeld moeten worden. Een goede eerste stap is het doen van een vooronderzoek waarbij je mogelijke klantvragen in kaart brengt. Houd daarbij altijd rekening met de behoeften van je klant; deze kunnen taakgericht (het kopen van een product) of informatiegericht (veelgestelde vragen) zijn. Vergeet bij dit alles vooral ook het gebruiksgemak niet!
Doe onderzoek naar chatbot platformen Doe op basis van het eerste punt vast vooronderzoek naar een passend conversational AI-platform waar je chatbot straks op draait. Elk platform heeft zijn eigen voor- en nadelen die vaak situatie-specifiek zijn. Het is dus verstandig om je te laten informeren. Zo voorkom je dat je in een later stadium tegen beperkingen aanloopt. Kom je er niet uit? De experts van Crossphase kunnen je altijd adviseren.
Houd er rekening mee dat een chatbot nooit af is En dat is positief: door analyse en onderhoud blijft je chatbot goed presteren. En een goed presterende chatbot betekent tevreden gebruikers. Door het geven van feedback kunnen die gebruikers je ook helpen met het verbeteren van je chatbot. Dat hoeft niet veel werk te zijn, maak het bijvoorbeeld laagdrempelig door knoppen te gebruiken. Naar aanleiding van de feedback kun je makkelijk een lijst met actiepunten opstellen die de chatbot nóg slimmer en gebruiksvriendelijker maken.
Bepaal KPI's Bedenk: op de langere termijn betaalt de investering in een goede chatbot zichzelf ruimschoots terug, maar wat bepaalt het succes? Het opstellen van KPI’s kan helpen om de resultaten te bepalen en helpt je bijsturen waar dat nodig is.
Voorbeelden van KPI’s:
Het aantal gesprekken dat volledig door de chatbot is afgehandeld
Het feedbackcijfer dat klanten aan de chatbot geven
Hoe vaak de chatbot de initiële klantvraag juist herkent
Hoeveel mensen afhaken tijdens een gesprek
Dat brengt ons op het laatste punt:
Investeer in de juiste specialisten Onze conversation designers zorgen er dankzij hun expertise voor dat je chatbot op de juiste manier wordt opgezet en vervolgens maximaal blijft presteren. Door onze conversation designers vanaf dag één te betrekken bij je project, weet je zeker dat er met alle aspecten van het bouwen van een chatbot rekening wordt gehouden. Van projectmanagement tot het schrijven van de dialogen en het bouwen van een taalmodel. Wij helpen je graag!
Een chatbot voor jouw organisatie? Wij helpen!
Het formulier is succesvol verzonden!
Helaas, er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw of mail ons direct via info@crossphase.nl